Kukkakauppa Kodinonnen yrittäjä Katri Käpylä sanoo, että kukkakauppa on yrityksen ykköstuote.

Oulaisissa valmistettujen kynttilöiden valutyö jatkuu Yritystalolla

Ari Vilminko

OULAINEN

Viitisen vuotta Oulaisissa yrittäjänä toiminut Kukkakauppa Kodinonnen Katri Käpylä huomaa perjantaisen aamukahvin yhteydessä, että hän on toiminut yrittäjänä kauemmin kuin palkkatyössä.

”Viitisen vuotta on yrittäjyyttä takana. Ennen sitä oli kolmen vuoden ajan töissä Raahen Havialla kukkakaupassa. Sieltä alkoi muhia ajatus omasta kukkakauppayrityksestä. Kolmisen vuotta meni Osuuspankin tiloissa ja näissä uusissa tiloissa, entisessä huonekaluliikkeessä on nyt tulossa toinen joulu”, Katri laskeskelee.

Hän sanoo, että muutto uusiin tiloihin oli onnistunut.

”Isompaan myymälätilaa olin hakenut jo pitemmän aikaa ja kun nämä nykyiset tilat vapautuivat, niin tartuin mahdollisuuteen heti. Myymälätilat moninkertaistuivat ja sen myötä sain kukkakaupan tuotteita huomattavasti paremmin ja näyttävämmin esille”, nuori yrittäjä sanoo.

”Esimerkiksi äidin värjäämät Lanka- Taikan lankatuotteet pääsevät nyt huomattavasti näyttävämmin esille kuin myös Kynttiläpaja- Kodinonnen valmistamat kynttilät. Äitini on aiemmin valmistanut aitoja oulaistelaisia kynttilöitä, mutta nyt kynttilöiden valmistus on osa Kukkakauppa Kodinonnea, mutta omalla nimellä eli Kynttiläpaja Kodinonni. Kynttilöitä ei valmisteta liikkeessä vaan omassa pajassa Yritystalolla”, Katri Käpylä kertoo.

Hän sanoo, että oulaistelaisten kynttilöiden valmistus ei ole uutta kaupungissa vaan niitä on valmistettu Ateljee Raijan Käpylän toimesta jo kymmenisen vuotta.

”Äiti jätti nyt töitä vähemmälle ja kynttilöiden osalta teimme sukupolven vaihdoksen ja niiden valmistus siirtyi minulle. Toki äiti on vielä jonkin verran mukana myyntipuolella, mutta valmistus on Kynttiläpaja Kodinonnella”, Katri tarkentaa.

Näyttävä kynttilä on mainio lahjaidea

Kauniit ja värikkäät oulaistelaiset kynttilät ovat sataprosenttista suomalaista käsityötä ja ne ovat näyttävästi Kodinonnessa esillä. Kynttilöitä myös myydään liikkeessä, mutta suurin osa niistä menee tukkumyyntiin.

Katri Käpylä sanoo, että joulun lähestyminen näkyy myös kynttiläkaupassa.

”Oulaistelaisia kynttilöitä on tilattu paljon eri puolille Suomea. Saksan Rostockissa on muun muassa suomalainen kauppa, joka on kysellyt Oulaisten kynttilöitä”.

Katri sanoo, että joulunaika on kynttilöiden sesonkiaikaa, mutta tänä päivän kynttilöitä menee muinakin vuodenaikoina. Kynttiläpaja Kodinonnesta löytyy värikkäitä ja näyttäviä kynttilöitä, joilla on oma nimensä. On muun muassa lappiaiheisia kynttilöitä, kaamoskynttilöitä, revontulen värissä olevia kynttilöitä, onnittelukynttilöitä, osanottokynttilöitä, enkelikynttilöitä.

”Mainioita lahjaideoita”, Katri vinkkaa.

”Kynttilänvalmistus on kovaa työtä, sillä se on pelkkää käsityötä kaiken aikaa aina poltto- ohjetarroihin saakka, joka liimataan kynttilän pohjaan. Tarroja pitää myös kääntää englannin- ja saksankielelle”, Katri selvittää.

Lisätietoja